دکتر مهدی کریمی تفرشی



دکتر مهدی کریمی تفرشی در دهه ۶۰ در تهران متولد شد . در سال ۱۳۱۸ شمسی، مرحوم پدربزرگ ایشان کار صنعت غذا را در زمان جنگ جهانی دوم شروع می کند. در آن زمان ایشان نظامی بود و نیروهای متفقین و بیگانه از شمال و جنوب کشور به ایران هجوم آورده بودند بنابراین مواد غذایی بسیار کم و نایاب و در سراسر کشور قحطی واقعی بروز کرده بود زیرا نیروهای نظامی بیگانه، بیشترین سهم عمده مواد غذایی کشور را برای مصرف خود و سپاهشان می‌خواستند. در آن زمان داشتن یک کیسه آرد و گندم احتکار محسوب می شد. بدین جهت ایشان به این موضوع فکر می‌کند که چگونه کاری کند که ارزاق عمومی و مایحتاج روزانه خانواده‌ها را در بسته بندی های کوچک به دست آنها برساند. ایشان مدتی به تصمیمش فکر می کند و بعد آن را عملی می کند و تا پایان جنگ و خروج نیروهای نظامی بیگانه از کشور به این کار ادامه می دهد.

زندگینامه


در پایان جنگ، پدربزرگ در خصوص صنعت مواد غذایی و بسته بندی آنها تجربه بسیار خوب و قابل قبولی کسب می کند به صورتی که بعد از جنگ، این کار را به عنوان یک شغل و پیشه جدید برای خودش انتخاب کرده و در پله نوروزخان امروزی کار جدید را آغاز می‌کند. در آنجا کارگاهی می سازد و در جلوی کارگاه هم یک مغازه که از طریق در کوچکی به کارگاه راه داشته است با این هدف که در مغازه اجناس را به مشتری ها عرضه کند ایجاد می کند، بنابراین محصولات را مستقیم در کارگاه تولید کرده و در مغازه به دست مصرف کننده ها می رساند.
پدربزرگ نام محصولاتش را گلها گذاشته بود. در آن مکان یعنی در محل پله نوروزخان، بیشتر تجارت انواع ادویه و مواد غذایی انجام می گرفت. محصولاتی که پدربزرگ به مشتریها عرضه می کرد به طور عمده شامل ادویه جات و عرقیجات و موادغذایی عطاری بود که همه مواد ایرانی و ۱۰۰%خالص بودند. قبل از این ابتکار ، خرید و فروش ادویه جات به این صورت مرسوم بود که مواد را به صورت فله ای و با وزن‌های مثلا یک سیر یا دو سیر در قیف های کاغذی می ریختند و می‌فروختند. پدر بزرگ در طول جنگ از ملوان های روسی بسته هایی را دریافت می کرد که آن بسته‌ها نایلون‌هایی بود که یک طرف آنها از قبل دوخته شده و طرف دیگر باز بوده و درون آن مواد غذایی می‌ریختند و بر روی بسته ها نیز از شابلون استفاده می‌کند و نام مواد غذایی گلها را حک می نماید.
فعالیت ایشان به عنوان نسل اول و بصورت سنتی تا سال ۱۳۴۵ ادامه پیدا کرد و از آن سال به بعد پدر مرحوم دکتر کریمی تفرشی حاج عبدالرضا کریمی تفرشی به عنوان نسل دوم، محصولات غذایی گلها را ادامه داد. در آن زمان دستگاه های استوک آلمان در ایران خیلی باب شده بود. دستگاه های دست دوم آلمانی که پدر دکتر کریمی تفرشی آنها را تهیه کرده بود، در کارگاه دیگری در منطقه امیریه تهران، مورد استفاده قرار می گرفت و کارها به صورت نیمه اتوماتیک انجام می شد. محصولات آن زمان شامل ادویه جات و نمک بود . حاج عبدالرضا کریمی تفرشی برای خوشنامی و رشد برند گلها، تلاش فراوانی کرد و زحمات بسیار زیادی کشید. البته در آن زمان برند گلها در تهران بیشتر از استان های دیگر شناخته شده بود. در پایان عمر ایشان، کارخانه گلها ۳۰ قلم کالا و در حدود ۷۰ نفر پرسنل داشت. با حرکت به سمت جلو و گام نهادن در مسیر تکنولوژی نیاز به افکار و اندیشه های نو احساس شد و این درست زمانی بود که نسل سوم گلها در ابتدای دهه هشتاد با تفکری نوین از راه رسید تا چرخ صنعت را این بار به مدد دانش و فناوری روز و نیروی جوانی به حرکت در آورد.
دکتر مهدی کریمی تفرشی به عنوان نسل سوم مجتمع صنایع غذایی گلها در کنار برادرانش از سال ۱۳۸۰ مدیریت این مجموعه را به عهده گرفت. و امروز که در حدود ۱۸ سال از کار کردن نسل سوم گلها می گذرد مجتمع صنایع غذایی گلها بیش از ۳۰۰ نوع محصول و یک کارآفرینی عظیم چند هزار نفره در سراسر کشور ایجاد کرده است.
صنایع غذایی گلها امروز با داشتن بیش از ۳۰۰ نوع محصول دارای بالاترین تنوع محصول در سبد غذایی خانوار می باشد و بیشترین گواهینامه های ملی و بین المللی و جوایز و افتخارات را در کشور کسب کرده است.
در حال حاضر دکتر مهدی کریمی تفرشی مسئولیت های اجرایی متعددی در سازمان ها و ارگان های مختلف عهده دار هستند. ریاست هیات مدیره خانه صنعت معدن و تجارت جوانان استان تهران، ریاست تعاونی تولیدکنندگان محصولات غذایی کشور، هیات مدیره کنفدراسیون صنعت ایران، نائب رئیس هیات مدیره انجمن علوم و فناوری غلات ایران، هیات مدیره انجمن علوم و صنایع غذایی کشور، هیات مدیره انجمن افزودنیهای خوراکی، ریاست هیات مدیره اتحادیه تعاونی های توزیع و فروش محصولات غذایی، هیات مدیره انجمن دارندگان نشان استاندارد ایران، مشاورعالی کارآفرینی و کسب و کار معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، مشاور عالی کمیته هوا و فضا و صنایع نو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تنها بخشی از مسئولیت های ایشان در بخش های مختلف اجرایی کشور است.
دکتر کریمی تفرشی عنوان پرافتخار "کارآفرین برتر جهان اسلام" را از بین ۵۷ کشور اسلامی از مرکز تجارت بین الملل سازمان همکاری های اسلامی واقع در مالزی کسب کردند. دکتر مهدی کریمی تفرشی اولین و تنها دارنده نشان شوالیه اروپا در صنعت غذای ایران هستند.
کسب جایزه نوبل مدیریت از اروپا ، دریافت عنوان ماندگار مرد سال صنعت غذای ایران و دریافت جایزه بین المللی پروفسور کسب و کار از مرکز مطالعات اقتصادی اکونومیست لندن از دیگر افتخارات ایشان می باشد. دریافت عنوان سفیر غذای سالم و سفیر صلح و همچنین سفیر نیکوکاری از جایگاه ویژه ای در میان دستاوردهای ایشان برخوردار است.
یکی از افتخارات ماندگار و ارزشمند ایشان کسب افتخار اولین و تنها دارنده عنوان نیکوکار برگزیده مؤسسه خیریه کهریزک است که از بزرگترین و منحصربفردترین موسسات خیریه در خاورمیانه و جهان محسوب می شود. معرفی ایشان به عنوان مدیر نمونه از طرف نمایندگی سازمان ملل در ایران برگ زرین دیگری در دفتر افتخارات ایشان می باشد.
دکتر مهدی کریمی تفرشی علاوه بر صنعت، دستی نیز در هنر دارد. ایشان تهیه کننده سینما و عضو هیات مدیره جامعه صنفی تهیه کنندگان فیلم سینمایی هستند. دکتر کریمی تفرشی تالیف چندین عنوان کتاب از جمله کتابهای “مدير موفق كيست” ,”گياهان دارويی”, “رمز و راز تغيير”, "كارآفريني" و "مديريت حرفه اي يك كسب و كار موفق" را نیز در کارنامه پربار خود دارند.

مهدی کریمی تفرشی

رئیس هیات مدیره مجتمع صنایع غذایی گلها

مشاهده سایت Golhaco.ir